نتایج جدیدترین نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۴
به گزارش اقتصاد معاصر؛ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که بین دو نامزد دونالد ترامپ و کاملا هریس به زودی برگزار می شود این انتخابات هر چهارسال یکبار برگزار می شود و پیش از برگزاری انتخابات نظرسنجی هایی انجام می گیرد جدیدترین نظرسنجی ها بین این دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات که پس از مناظرات انتخاباتی نشان می دهد که کاملا هریس نسبت به دونالد ترامپ محبوبیت بیشتری دارد در ادامه خبر جدیدترین اخبار از نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را همراه با جزئیات و نحوه برگزاری انتخابات در آمریکا و .... را خواهیم آورد.
لازم به ذکر است این انتخابات نخستین انتخاباتی است که بر اساس سرشماری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا انجام میشود. تاریخ برگزاری این انتخابات سهشنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ خواهد بود. برنده انتخابات ۲۰۲۴، فعالیت ریاستجمهوری خود را بعد از تحلیف و از تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۹ انجام خواهد داد. انتظار میرود در زمان انتخابات جو بایدن رئیسجمهور فعلی باشد.
در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، رئیسجمهور و معاون اولش به همراه هم انتخاب میشوند. این انتخابات به شکل غیرمستقیم برگزار میگردد یعنی برنده از طریق رأی اعضای مجمع گزینندگان آمریکا انتخاب میشود. امروزه، رایدهندگان در هر ایالت به فهرستی از گزینندگانی که توسط احزاب گوناگون یا نامزدها مشخص شدهاند رأی میدهند.
هر چند نظرسنجیهای ملی سیگنالهای مهمی را درباره دیدگاههای رایدهندگان میفرستند اما در نهایت آنچه که برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تعیین میکند نتایج کالجهای الکتورال ایالتی هستند و چند ایالت کلیدی هستند که رقابت ۲ نامزد در آنها شدیدتر و پر نوسانتر از ایالات دیگر است.
نتایج جدیدترین نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۴
نتایج یک نظرسنجی تازه نشان میدهد «کامالا هریس» که پس از مناظره انتخابات با «دونالد ترامپ» شاهد افزایش چشمگیر محبوبیت خود در میان رأیدهندگان بود، اکنون متوقف شده و میزان محبوبیتش با ترامپ یکسان است.
نظرسنجی تازه شبکه خبری «انبیسی نیوز» نشان میدهد «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و «کامالا هریس» رقیب دموکرات وی از محبوبیت یکسانی برخوردار هستند و ترامپ توانسته خود را به هریس برساند.
به گزارش انبیسی نیوز، درحالیکه سه هفته تا انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده باقی مانده، این نظرسنجی تازه نشان میدهد نسبت به یک ماه گذشته، از محبوبیت هریس کاسته و بر محبوبیت ترامپ افزوده شده است.
رسانه آمریکایی با استناد به آرای ۴۸ درصد هر ۲ نامزد این انتخابات، اعلام کرده است که دیگر نشانهای از پیشرفت محبوبیت هریس مشاهده نمیشود و این رقابت بسیار تنگاتنگ دنبال میشود. در نظرسنجی ماه گذشته انبیسی نیوز، ترامپ ۴۴ درصد از آرا را به خود اختصاص داده بود و هریس با ۴۹ درصد، پیشتاز بود.
به گزارش انبیسی نیوز، یکی از دلایل کاهش محبوبیت هریس نسبت به ترامپ این است که او همحزبی و معاون «جو بایدن» رئیسجمهور کنونی ایالات متحده است و رأیدهندگان آمریکایی او را نه نماد یک تغییر بنیادین در روند سیاسی، بلکه بهعنوان نماد تداوم سیاستهای موجود میبینند.
عملکرد هریس و ترامپ در نظرسنجیهای اخیر انبیسی نیوز
بااینحال، ۱۰ درصد از رأیدهندگان به هریس و ترامپ گفتند که ممکن است نظر خود را تغییر دهند. بسیاری از شرکتکنندگان در نظرسنجی هم گفتند هنوز نمیدانند در انتخابات پنجم نوامبر (۱۵ آبان) به کدام یک از نامزدها رأی بدهند.
آمارها نشان میدهد هریس و ترامپ رقابت پایاپایی دارند و بر اساس این نظرسنجی، هریس باید بر جذب رأیدهندگان مردد تمرکز کند و ترامپ هم باید به افرادی که ممکن است به او رأی دهند تضمین دهد رفتارهای غیرقابلپیشبینی و جنجالی دور اول ریاستجمهوری خود را تکرار نخواهد کرد.
چهار درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی گفتند اگر ناچار به انتخاب میان یکی از این ۲ چهره باشند، یا در انتخابات شرکت نمیکنند یا هنوز نمیدانند به کدام یک از آنها رأی بدهند.
گرچه در یک رقابت فرضی دوجانبه میان هریس و ترامپ، آرای رأیدهندگان بهصورت مساوی میان ترامپ و هریس پخش خواهد شد، اما در یک رقابت آزاد با حضور دیگر نامزدها، نظرسنجی انبیسی نشان میدهد که ۴۷ درصد از شرکتکنندگان به ترامپ و ۴۶ درصد به هریس رای میدهند.
مناظره انتخاباتی هریس و ترامپ
این نظرسنجی همچنین نشان داد اگر میزان مشارکت به نفع جمهوریخواهان افزایش یابد، ترامپ با نتیجه ۷۹-۴۷ هریس را شکست میدهد، اما اگر میزان مشارکت دموکراتها بیشتر شود، این هریس است که با ۴۹ درصد آرا پیشتاز است و ترامپ تنها ۴۶ درصد از رایها را به دست میآورد.
علاوهبرآن، نظرسنجی تازه انبیسی نشان میدهد که هریس در میان رأیدهندگان سیاهپوست محبوبیت بسیار بیشتری دارد و با نتیجه ۸۴ درصد در برابر ۱۱ درصد، ترامپ را شکست میدهد. او همچنین در میان رأیدهندگان ۱۸ تا ۳۴ سال با نتیجه ۵۷-۳۷ و در میان سفیدپوستان تحصیلکرده با نتیجه ۵۵-۴۱ ترامپ را شکست میدهد.
در مقابل، در میان رأیدهندگان روستایی در آمریکا، ترامپ با نتیجه ۷۸-۲۳، در میان رأیدهندگان سفیدپوست با ۵۶-۴۲ و در میان سفیدپوستانی که به کالج نرفتهاند با نتیجه ۶۵-۳۳ پیروز میشود.
انبیسی نیوز همچنین اعلام کرد محبوبیت هریس در میان زنان آمریکایی ۱۴ درصد و محبوبیت ترامپ در میان مردان آمریکایی ۱۶ درصد بیشتر از نامزد رقیب است.
بیوگرافی دونالد ترامپ
دونالد جان ترامپ (انگلیسی: Donald John Trump؛ زادهٔ ۱۴ ژوئن ۱۹۴۶) سیاستمدار، بازرگان و شخصیت رسانهای آمریکایی است که بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بهعنوان چهل و پنجمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا فعالیت کرد.
ترامپ در سال ۱۹۶۸ با مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه پنسیلوانیا فارغالتحصیل شد. او به مدت ۴۵ سال ریاست سازمان ترامپ را بر عهده داشت؛ شرکت ساختوساز املاکی که الیزابت کرایست ترامپ، مادربزرگ پدریش بنیانگذار آن بود. فعالیت او متمرکز بر ساختن و نوسازی برجهای تجاری، هتلها، کازینوها و زمینهای گلف بود. او اقدام به چند پروژه پرریسک تجاری جنبی کرد و نام شرکت خود را به عنوان برند بر محصولات متعددی گذاشت. ترامپ از ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۵ میزبان ریلتی شوی محبوب کارآموز در انبیسی بوده است که به خاطر آن در پیادهروی مشاهیر هالیوود یک ستاره به او داده شده است. ترامپ که از سوی مجلهٔ فوربز در سال ۲۰۱۷، با ۳٫۵ میلیارد دلار ثروت پانصد و چهل و چهارمین فرد ثروتمند جهان بوده، کسبوکارهایش و نیز سه ازدواجش دهههاست پوشش گستردهٔ رسانهای را به خود جلب کرده است.
ترامپ از مدتها پیش به سیاست ابراز علاقه کرده بود. او در سال ۲۰۰۰ برای کسب نامزدی حزب ریفورم در انتخابات ریاستجمهوری رقابت کرد و در انتخابات مقدماتی این حزب در دو ایالت پیروز شد و سپس کنار کشید. او در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۶ بار دیگر رسماً نامزدی خود را برای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری ۲۰۱۶، این بار به عنوان یک جمهوریخواه اعلام کرد. کارزار ترامپ پوشش گستردهٔ رسانهای و توجه بینالمللی را به خود جلب کرد. در مه ۲۰۱۶، پس از پیروزی در بیشترین ایالتها و کسب بیشترین آرای رقابت مقدماتی حزب جمهوریخواه، تنها رقبای باقیماندهٔ او کنارهگیری کردند و ترامپ در ژوئیه رسماً نامزد حزب جمهوریخواه شد. ترامپ در انتخابات سراسری ۸ نوامبر ۲۰۱۶ با پیروزی بر هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات، تنها کسی است که بدون هرگونه سابقه تصدی مناصب سیاسی یا نظامی به ریاست جمهوری آمریکا برگزیده شده و پنجمین کسی است که با کسب آرای مردمی کمتر از رقیبش به ریاست جمهوری برگزیده شده است
ترامپ ۷۸ ساله سومین نامزدی متوالی خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بعد از باختش به بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ تجربه میکند. او در انتخابات قبلی باخت خود و پیروزی بایدن را حاصل تقلب خوانده بود و هماکنون نیز با پروندههای قضایی فدرال و ایالتی از بابت تلاشهایش برای لغو نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مواجه است.
بیوگرافی کاملا هریس
کامالا دِیوی هریس زادهٔ ۲۰ اکتبر ۱۹۶۴، سیاستمدار و وکیل آمریکایی است که از ۲۰۲۱ بهعنوان چهل و نهمین معاون رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا تحت ریاستجمهوری جو بایدن خدمت میکند. او نخستین معاون رئیسجمهورِ زن و نخستین معاون رئیسجمهور سیاهپوست و آسیایی آمریکایی این کشور بهشمار میرود. هریس از سال ۲۰۱۷ به عنوان سناتور ایالات متحده آمریکا از ایالت کالیفرنیا تا ۲۰۲۰ مشغول به کار بود. او از اعضای حزب دموکرات است. هریس دومین زن سیاهپوست و نخستین جنوب آسیایی آمریکایی است که به سنا راه یافت. هریس نامزد مقدر حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ محسوب میشود.
هریس از دانشگاه هاوارد و کالج حقوق دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو فارغالتحصیل شد. او کار وکالت خود را در دفتر دادستان ناحیهای شهرستان آلامیدا آغاز کرد و سپس در دفتر دادستان ناحیهای سانفرانسیسکو و بعداً در دفتر دادستان شهری سانفرانسیسکو استخدام شد. هریس از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ به عنوان بیست و هفتمین دادستان ناحیه سانفرانسیسکو فعالیت کرده، سپس از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ به عنوان سی و دومین دادستان کل ایالت کالیفرنیا فعالیت کرد. در جریان مبارزات انتخاباتیاش برای سنا باراک اوباما و جو بایدن، از وی حمایت کردند.
در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۱۹ رسماً فعالیت کارزار انتخاباتی خود را برای نمایندگی حزب دموکرات برای ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا اعلام کرد. مدت کوتاهی نامزد پیشتاز این رقابت بود تا این که در ۳ دسامبر ۲۰۱۹ به مبارزات انتخاباتی خود پایان داد. او توسط جو بایدن کاندیدای حزب دموکرات آمریکا به عنوان معاوناول پیشنهادی وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ معرفی شد و این زوج انتخاباتی رئیسجمهور و معاونرئیسجمهور وقت، دونالد ترامپ و مایک پنس، را در این انتخابات شکست دادند. هریس و بایدن در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱ مراسم تحلیف برگزار کردند. پس از کنارهگیری جو بایدن از انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده آمریکا، هریس با حمایت بایدن کمپین ریاست جمهوری خود را شروع کرد. در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۴، هریس حمایت غیر الزامآور تعداد کافیای از دلیگیتها را برای این که نامزد مقدر حزب دموکرات بشود به دست آورد.
هریس نیز که ۵۹ سال دارد سابقا سناتور و دادستان بود و حالا نیز معاون «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا است. او در صورت پیروز شدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ تبدیل به اولین رئیس جمهور زن تاریخ ایالات متحده میشود.
مراحل ثبت نام و نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
تأیید صلاحیت
بر اساس اصل دوم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، هر نامزد ریاست جمهوری آمریکا باید در ایالات متحده آمریکا به دنیا آمده باشد و حداقل ۱۴ سال متوالی در آمریکا زندگی کرده و حداقل ۳۵ سال تمام، سن داشته باشد یا اینکه تا پیش از روز معارفه، به سن ۳۵ سال و ۱۴ سال اقامت متوالی در آمریکا برسد.
نامزدی
اگر شخصی بخواهد از طرف حزبی نامزد شود، باید ابتدا در پروسه درون حزبی و انتخابات مقدماتی آن حزب که بر طبق قوانین درونی آن حزب است شرکت کند و در صورت موفقیت در آن پروسه، به عنوان نامزد آن حزب معرفی میشود. انتخاب رئیسجمهور در آمریکا انتخابات غیرمستقیم انجام گرفته و رایدهندگان، به اعضای کالج انتخاباتی ایالات متحده آمریکا یا مجمع گزینندگان، رای میدهند. اگر چه اسم نامزدها در برگههای اخذ رأی نوشته میشود، اما مردم در عمل بهطور مستقیم به رئیسجمهور آمریکا و معاون رئیسجمهور آمریکا، رأی نمیدهند؛ به این معنی که رایدهندگان هر ایالت؛ فهرستی از انتخابکنندگان رئیسجمهور (گزینندگان) را انتخاب میکنند که تعداد آنها هم برابر با تعداد سناتورها و نمایندگانی است که آن ایالت در کنگره آمریکا دارد. در عوض انتخابکنندگان هر ایالت مدت کوتاهی پس از انتخابات در پایتخت آن ایالت گرد میآیند و آرای خود را برای کاندیدایی به صندوق میاندازند که بیشترین آرای مردم را در ایالت آنها کسب کردهاست؛ یعنی کاندیدایی که بیشترین آرا را در هر ایالت بهدست میآورد، در واقع صاحب همه آرای انتخاباتی آن ایالت میشود.
رقابتهای انتخاباتی
پس از اعلام رسمی نامزد حزب از سوی کنوانسیونهای انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا، رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا آغاز میشود. در مدت ۶ تا ۸ ماه بعد، تمام توجهات به سمت شعارها و تبلیغات نامزدها معطوف میشود. این نامزدها که در حقیقت اکنون تشکیلات حزب را با تمام امکانات مالی، تبلیغاتی و رسانهای پشت سر دارند، با قدرت وارد میدان میشوند و در هر گوشه از کشور به سخنرانی و برگزاری میتینگهای تبلیغاتی میپردازند. گاهی لازم میشود نامزد حزب در یک روز، در چهار نقطه از این کشور پهناور حضور یابد و به سخنرانی بپردازد. رسانهها و شبکههای رادیو و تلویزیونی در پیروزی انتخابات نقش تعیینکنندهای دارند، و نامزدها مجبور هستند از یک تیم قوی و با تجربه روابط عمومی رسانهای کمک بگیرند.
با توجه به خصوصی بودن رسانههای گروهی در ایالات متحده آمریکا و هزینههای سرسامآور تبلیغات، نامزدی میتواند در مبارزات انتخاباتی به پیروز دست یابد که از پشتوانه مالی تقریباً نامحدودی برخوردار باشد و حامیانش بتوانند میلیونها دلار در این راه هزینه نمایند. با نگاهی به جدول زیر مشخص میشود که هزینههای انتخاباتی ریاست جمهوری هر دوره به نسبت گذشته به شکل چشمگیری افزایش یافتهاست. جمهوریخواهان با توجه به حامیان ثروتمند خود همواره بیشتر از دموکراتها در انتخابات پول خرج میکنند. اگر چه در آمریکا پول شرط لازم برای پیروزی در هر انتخاباتی است، لیکن ضرورتاً شرط کافی بهشمار نمیآید. چرا که بارها دیده شدهاست که یک حزب یا یک فرد با هزینه کمتری به پیروزی دست یافتهاند.
اهمیت مسائل مالی در انتخابات طی چند دهه اخیر آنچنان افزایش یافته که همواره پس از پایان انتخابات، بحث و جنجالهای فراوانی در خصوص تخلفات مالی از سوی رقبا علیه یکدیگر مطرح میشود. تا پیش از رسوایی واترگیت، نظارت چندانی بر عملکرد مالی احزاب و شیوه جذب اعانات صورت نمیگرفت. هر حزب بر اساس پایگاه اجتماعی خود و حامیانش به جمعآوری پول برای پرداخت هزینههای انتخاباتی میپرداخت و در این راه نیز حتی به اعمال فشار، تهدید و باجخواهی نیز متوسل میشد. همچنین گروههای ذینفوذ و ثروتمندان با پرداخت مبالغ کلان به صورت اعانه به احزاب و نامزدها تلاش دارند بر روند تصمیمگیری قوه مجریه و کنگره تأثیر بگذارند. در مقابل، نامزدها نیز پس از پیروزی در انتخابات با استفاده از جایگاه سیاسی خود از حامیانشان حمایت میکنند.
افشای رسوایی واترگیت در اواسط دهه ۱۹۷۰، ضرورت نظارت دقیقتر بر عملکرد مالی احزاب در جریان انتخابات را مطرح کرد. در ماجرای واترگیت اطرافیان ریچارد نیکسون بهطور غیرقانونی، دستگاه شنود در دفتر مرکزی حزب دموکرات قرار دادند تا از استراتژی انتخاباتی آنان مطلع شوند. همچنین تحقیقات قضایی ثابت کرد که چند میلیون دلار اعانات کلان در اختیار حزب جمهوریخواه قرار گرفته شده بود و به حامیان نیکسون نیز قول داده شده بود که از قراردادهای دولتی سهم زیادی بهدست خواهند آورد. پس از این ماجرا، نمایندگان کنگره برای جلوگیری از تکرار این رسوایی، قانون شیوه تأمین هزینههای انتخاباتی احزاب و همچنین پرداخت اعانات را به تصویب رساندند.
قانون رقابتهای انتخاباتی فدرال در انتخابات آمریکا
این قانون در سال ۱۹۷۴ به تصویب رسید. بر اساس قانون رقابتهای انتخاباتی فدرال، یک کمیسیون فدرال انتخابات دو حزبی تشکیل شد که دارای ۶ عضو است. این کمیسیون مسئولیت نظارت بر هزینههای انتخاباتی را بر عهده دارد. میزان مجاز پرداخت اعانات به نامزدها یا احزاب در حال حاضر برای افراد، حداکثر ۱۰۰۰ دلار و برای سازمانها حداکثر ۵۰۰۰ دلار است. برای جبران این محدودیت، حکومت فدرال ایالات متحده آمریکا موظف است بخشی از هزینههای انتخاباتی را تأمین کند تا از این طریق وابستگی نامزدها به گروههای ذینفوذ و افراد متنفذ و ثروتمند تا حد امکان کاهش یابد. درازای هر ۵۰۰۰ دلار اعانهای که هر نامزد انتخاباتی از حامیانش کسب میکند، دولت فدرال ۲۵۰ دلار به وی پرداخت میکند. بهعلاوه دریافتکننده کمک از سوی دولت فدرال ملزم است از یک سو هزینههای تبلیغاتی خود را به سطح معقول محدود کند و از سوی دیگر پرسشنامههایی را تکمیل کند که در آن شیوه تأمین درآمدها و چگونگی هزینه مشخص شود. از این طریق کمیسیون انتخابات فدرال قادر است، بر سالم برگزار شدن انتخابات نظارت و داشته باشد.
قانون رقابتهای انتخاباتی فدرال اغلب از سوی احزاب نادیده گرفته میشود و در جریان انتخابات، نامزدها به شیوههای مختلف و بعضاً دست زدن به شیوههای غیرقانونی به دریافت هرچه بیشتر اعانات انتخاباتی میپردازند.